Tűzvédelmi felszerelések ellenőrzése, karbantartása

Cégünk szolgáltatása kiterjed a 9/2008(II.22.) ÖTM rendeletben meghatározott kézi- vagy szállítható tűzoltó készülékek alap, közép és teljes körű karbantartásaira.  Műhelyünk az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által regisztrált (069.) és időszakosan ellenőrzött, a fenti tevékenységre engedéllyel rendelkezik. A karbantartást végző az aláírásával hitelesíti a megbontott készülék belső felületén, hogy a szerkezeti ellenőrzést, javítást elvégezte. A későbbiekben bármikor lekövethető ki, mikor, mit dolgozott a tűzoltó készüléken, ezzel növelve a felelősségvállalás fontosságát.  Ha szükséges az ellenőrzést az Ön telephelyén, üzletében is elvégezzük, az esetleges javítandó készülék helyett kérésre cseredarabot biztosítunk, vagy rövid javítási határidő után gondoskodunk a visszaszállításról.

Válaszok egyszerűen, a sokszor nehezen értelmezhető jogszabályok idézése nélkül:

(Avagy milyen kérdésekkel találkozunk a leggyakrabban)

Miért és mikor van az ellenőrzésre szükség?

- A készülék felülvizsgálatát évente kötelező elvégeztetni szakemberrel. 5 évente a tűzoltó készüléknek olyan karbantartást kell kapnia, amit nem tudunk azonnal elvégezni, a műhelyben kell hagyni. Általában igyekszünk akár bér- vagy cserekészüléket is felajánlani sürgős esetben.

Büntetnek-e a hiányosságért?

- Igen, a szakhatóság azonnal büntethet a lejárt érvényességű készülék után.

Mire érdemes figyelni?

A palackban levő nyomást időnként ellenőrizni kell, hogy a zöld mezőben legyen a mutató.

A tárolása során (főleg traktorokban, teherautóban) ne szenvedjen olyan sérülést, ami a következő karbantartásnál plusz költség lesz. Egy sérült matrica pótlása 500-800 Ft, egy letört felfogatás miatt akár selejtezésre is sor kerülhet, mert a tartályt javítani tilos.

Találtam a garázsban egy régi készüléket, az még jó?

  • 20 év a kihordási ideje, addig hivatalosan is kihelyezhető, utána selejt. Minden oltókészüléken kell lennie gyártási évszám jelölésnek. Sok alkalmas működtetésre a kihordási idő (20 év) letelte után is, de a karbantartások hiánya miatt ez erősen bizonytalan.

Lehet kapni autós boltban, bevásárló áruházban olcsóbban, itt miért kerül ennyibe?

  • Az olcsó készülékek nem újratölthetők, sok darabon mérőóra sincs, így azt sem lehet tudni van-e benne üzemi nyomás. Az oltó teljesítményük is alacsony. Hosszabb távon mindenképp előnyösebb a javítható, tölthető, karbantartható oltópalack.

Ha további kérdése van igyekszünk itt, a facebook oldalunkon, telefonon vagy akár személyesen is válaszolni rá.

Vállaljuk tűzcsapok (fali, föld feletti, föld alatti), tömlők, víztározók, nyomás fokozók, száraz tűzivíz vezetékek ellenőrzését, nyomáspróbáját. Tűzcsapok vízhozam mérését.

 

Hiba illetve hiányosság esetén felmérjük a szükséges javításokat és árajánlatot adunk a teljes körű javításra. Üzletünkben az összes alkatrész beszerezhető a víztározók szívócsőrendszeréhez. Legyártjuk a szükséges szívócsövet, nyomás próbázzuk, igény esetén telepítjük is azt.